PowerPoint kent vele handige toepassingen, die je vast nog niet kent……

Het Microsoft programma PowerPoint is bij iedereen wel bekend om zijn mogelijkheden voor het maken van verschillende soorten toepassingen, zoals:

– Bedrijfspresentaties
– Pitches
– Workshops
– Productintroducties
– Infographics
– Animaties

Veel minder bekend is het gebruik van PowerPoint voor onderstaande toepassingen.

Social Media en online banners
Heel handig om in PowerPoint een template te maken, afgestemd op de gewenste afmetingen van bijvoorbeeld Instagram, LinkedIn, Facebook, Twitter, et cetera. Waarbij het gemakkelijk is om een afbeelding op het juiste formaat te gebruiken en daaraan een logo en teksten toe te voegen. Passend bij huisstijl. Vervolgens kan de bewerkte afbeelding geplaatst worden op het gewenste Sociaal Media kanaal. Ook banners voor online advertenties of in een e-mail bericht kunnen op eenzelfde manier gemaakt worden.

Events
Voor de jaarlijkse Sportverkiezing van gemeente Schiedam mochten we een presentatie maken met bewegende beelden die op grote schermen achter het podium geprojecteerd werden. Zo ontstond een visueel spektakel dat de prijsuitreiking ondersteunde, helemaal gemaakt in PowerPoint.

Video (talking head)
Steeds meer organisaties gebruiken video in de communicatie met de medewerkers. Een krachtig medium om het personeel op gezette tijden te informeren. Makkelijk in gebruik en toepasbaar in de eigen huisstijl omgeving. De techniek is Cameo (is een knop helemaal rechts ‘invoegen’.

Rapport
PowerPoint is ook zeer goed te gebruiken voor het publiceerbaar maken van rapporten. In een van tevoren gemaakt stramien kunnen tekst, tabellen en afbeeldingen worden toegevoegd. Zo ontstaat een consistente wijze van communiceren, waarbij het rapport makkelijk als PDF verstuurd kan worden of geprint kan worden.

Nieuwsbrieven, uitnodigingen, flyers en leaflets
Wat geldt voor rapporten geldt ook voor andere huisstijl dragers die snel en frequent gemaakt moeten worden. Op basis van een van tevoren gemaakt stramien kun je in een handomdraai zelf een leaflet, poster flyer of bijvoorbeeld een nieuwsbrief in PowerPoint maken.

Template voor Nieuwsbrief

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam heeft ROOPS onlangs een template voor een nieuwsbrief ontwikkeld. Die nieuwsbrief toont de wijkagenda van de gemeente. Het PowerPoint template wordt door deelgemeenten gebruikt om burgers op de hoogte te brengen van het laatste nieuws binnen hun wijk.

Ben jij ook geïnnteresseerd in de vele toepassingen van PowerPoint?

Wij gaan graag voor je aan de slag. Bel ons via 010-2141734, of stuur ons een berichtje via het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact