PowerPoint Maatwerk

Het op maat maken van een PowerPoint presentatie en het ontwikkelen van een template kan helpen om een consistente en professionele uitstraling te behouden voor presentaties van een bedrijf. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om een op maat gemaakte PowerPoint presentatie te maken:

  1. Bepaal de branding en huisstijl van het bedrijf: Het is belangrijk om de kleuren, lettertypen, afbeeldingen en het logo van het bedrijf te kennen. Zorg ervoor dat de presentatie deze elementen consistent weergeeft.
  2. Maak een ontwerpconcept: Voordat je begint met het ontwikkelen van de presentatie, is het handig om een ontwerpconcept te maken dat de belangrijkste visuele elementen bevat. Dit kan bijvoorbeeld een schets zijn van de indeling van de slides, het kleurenschema en de typografie.
  3. Ontwerp de slides: Maak de slides op basis van het ontwerpconcept en voeg inhoud toe. Dit kan tekst, afbeeldingen, grafieken, diagrammen, enzovoort bevatten.
  4. Voeg animaties en overgangen toe: Voeg animaties en overgangen toe om de presentatie levendiger te maken. Gebruik ze echter spaarzaam om te voorkomen dat de presentatie te druk wordt.
  5. Test de presentatie: Test de presentatie om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en alle inhoud duidelijk is.

Wanneer je tevreden bent met de aangepaste PowerPoint presentatie, kun je deze opslaan als een sjabloon voor toekomstige presentaties. Dit maakt het gemakkelijk om een consistente en professionele uitstraling te behouden bij toekomstige presentaties. ROOPS kan je helpen met maatwerk oplossing. Een goed template ontwikkelen dat rekening houdt met alle aspecten is een van onze specialisme.

Om een sjabloon (template) te maken, kun je de volgende stappen volgen:
– Kies ‘Bestand’ > ‘Opslaan als’ > ‘PowerPoint-sjabloon (*.potx)’.
– Geef het sjabloon een naam en selecteer de locatie waar je het sjabloon wilt opslaan.
– Kies ‘Opslaan’. Wanneer je in de toekomst een nieuwe presentatie wilt maken op basis van deze sjabloon, kies je ‘Bestand’ > ‘Nieuw’ > ‘Aangepast’ en selecteer je het sjabloon dat je hebt gemaakt.

Door het maatwerk van een PowerPoint presentatie en het ontwikkelen van een sjabloon (template), kun je een professionele en consistente uitstraling van het bedrijf behouden in toekomstige presentaties.

Wil jij ook een PowerPoint presentatie op maat?

Wij gaan graag voor je aan de slag. Bel ons via 010-2141734, of stuur ons een berichtje via het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact