Werkwijze ROOPS

Een PowerPoint presentatie is zoveel meer dan een simpel bestand. Het gaat om de juiste combinatie van beelden en woorden. Je wilt namelijk een sterk verhaal, een duidelijke structuur en een uitstekende en overtuigende presentatie. Daarmee presenteer jij jouw bedrijf of verhaal op de best mogelijke manier. ROOPS vindt samen met jou die gouden formule. Wij onderzoeken precies wat jouw organisatie nodig heeft. Dan ontwikkelen wij een template die niet alleen precies bij die behoeften past, maar ook heel makkelijk in gebruik is.

En prachtig aangepast aan jullie huisstijl en uitstraling, natuurlijk. Daarmee heb jij een template voor PowerPoint presentaties in handen die jouw publiek zal blijven verbazen – en zal overtuigen.

WerkWijze ROOPS

1. Voortraject
In het voortraject onderzoeken we de specifieke behoefte van de klant. Inventariseren we de behoefte en kijken we naar wat er al is en wat daaraan moet worden verbeterd.

2. Template
Het gebruik van een PowerPoint template (of sjabloon) kan de presentatie-ontwikkelingstijd aanzienlijk verkorten en kan helpen om consistente branding en visuele stijlen te behouden over presentaties die binnen een organisatie worden gemaakt. Een goed template bevat de volgende items:
– Thema – positie logo – footer – paginanummer
– Achtergrond Ontwerp (magnetische lijnen, grid voor positie afbeeldingen, kolommen)
– Kleurenschema
– Lettertypen
– Lijst niveaus
– Grafische elementen

3. Standaard en hulp PowerPoint
ROOPS helpt je graag met je bedrijfsslides, corporate slides, product slides en bijvoorbeeld landkaart slide. Handig om dergelijke slides ‘standaard’ in je Slidedeck te hebben. Dat geldt ook voor handige hulp documenten zoals: kopieer en plak, iconen toolbox en illustraties, pictogrammen en een beeldbank met foto’s. Allemaal handige Timesavers die het werken met PowerPoint een stuk aangenamer maken.

4. Implementatie & Guidebook
Om er voor te zorgen dat iedereen bekend raakt met het PowerPoint slide deck is een goede introductie belangrijk. Dit kan met een training en instructie slides. Als je echt impact wilt maken dan is een Kick-off event gevolgd door een training een goede manier. In een Guidebook staan de belangrijkste werkinstructies beschreven, in dit document worden de uitgangspunten van de slides beschreven en vastgelegd, ook handig voor nieuwe personeelsleden.

5. Training
ROOPS verzorgt PowerPoint trainingen voor teams en organisaties. We leren mensen hoe PowerPoint te gebruiken, hoe ze een écht goede presentaties ontwerpen en hoe zij op een podium een overtuigend verhaal kunnen brengen. We vinden het prachtig om mensen zelfverzekerd voor een groep te zien staan omdat ze weten dat hun PowerPoint tot in de puntjes is verzorgd. Het geven van een goede PowerPointpresentatie is een kunst. Eén kunst die we je graag willen leren.

We geven regelmatig trainingen voor onder andere voor ABN AMRO, Vebego, Loyens & Loeff, Nationale Nederlanden, KNVB, Zilveren Kruis Achmea en PostNL. Na onze training kun je veel sneller én beter slides en PowerPoints maken met een professionele kwaliteit. Alle tip & tricks uit mijn eigen praktijk deel ik met je zodat inhoud & vormgeving tot een optimaal verhaal leidt.

Na een PowerPoint training van ROOPS, kun je:
– sneller met PowerPoint werken
– kun je zelf een goed verhaal maken die ondersteund worden door heldere slides
– sta je sterker op het podium of voor de groep
– met tips, tricks en shortcuts aan de slag
– ken je het belang van een goed template
– meer uit PowerPoint halen

6. Coach, creatie & productie
Iedereen moet met PowerPoint kunnen werken, maar als er vragen zijn bij wie moet je dan zijn? Hierin kan ROOPS een rol spelen, zeker als daar intern geen tijd of capaciteit voor is. Na een implementatietraining kan er met verdere trainingen een verdiepingsslag worden gemaakt. Ook geven wij presentatietrainingen zodat je als sprekers goed voorbereidt en zelfverzekerd op het podium staat. Spreekvaardigheid, logisch opbouwen van een presentatie zijn allemaal aspecten waar wij al jarenlang training en coaching voor aanbieden. Als er geen tijd is om die ene belangrijke presentatie of pitch zelf te maken. Dan kunnen wij de helpende hand bieden voor tekstschrijven, redactie, ontwerp, animatie, vormgeving en productie. Kortom het hele traject kan ROOPS voor je invullen. Op individuele basis kunnen we ook een coachingstraject aanbieden. Als je echt een PowerPoint specialist wilt worden dan kunnen we dat traject samen in zetten.

En geen zorgen, wij ondersteunen jou van het begin tot het einde. ROOPS geeft tijdens haar traject namelijk voldoende Training en Coaching om iedereen in jouw organisatie vertrouwd te maken met ons template. Zo wordt iedereen een expert in het geven van presentaties. Dat maakt een PowerPoint presentatie van Roops een investering voor de toekomst.

Heb je op de korte termijn een PowerPoint presentatie nodig? Of een deskundig oog? Ook dat is geen probleem. ROOPS levert namelijk Professionele Ondersteuning als jij daar behoefte aan hebt. Kijk op deze pagina voor meer informatie. In ons werk onderscheidende we een aantal fases (instapmomenten). Soms heeft hij nog niets en moeten alle fases doorlopen worden. En af en toe is hij alleen op zoek naar een goede PowerPoint Training.

Uiteraard kunnen onze klanten ook direct onze hulp inschakelen als ze een vraag hebben. Meestal weten we het antwoord direct en heel soms moeten we het uitzoeken. ROOPS is dus een echte ‘PowerPoint Wizard’.

Automatisering maakt PowerPoint presentaties beter en makkelijker

PowerPoint is geweldige presentatie software, maar het doet niet altijd wat we willen. Maar dat is geen probleem, want er zijn handige tools om het naar onze hand te zetten. ROOPS helpt je bij verschillende producten voor individuen, teams en bedrijven die PowerPoint gebruiken om productiever te zijn, bij de identiteit van het merk te blijven en effectiever te presenteren. Lees verder over automatisering PowerPoint.

Wil je ook een goed werkende PowerPoint presentatie? Neem dan contact op met ROOPS

Wij gaan graag voor je aan de slag. Bel ons via 010-2141734, of stuur ons een berichtje via het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact