klanten logo

Divers presentatie werk

De Rijksoverheid en PowerPoint presentaties: visueel, helder en overtuigend presenteren

Roops ondersteunt ook de Nederlandse overheid bij het geven van PowerPoint presentaties. We hebben drie belangrijke en toonaangevende projecten mogen opstarten.

Kennis & Innovatie – Ministerie van Economische Zaken

Roops en het Ministerie van Economische Zaken hebben samengewerkt om de directeur van de afdeling Kennis & Innovatie van een perfecte keynote presentatie te voorzien. EZ heeft Roops gevraagd naar de beste manier om alle informatie zo helder en duidelijk mogelijk te presenteren. De afdeling heeft te maken met verschillende folders, rapportages, brochures en beleidstukken. Hoe maak je de boodschap dan eenduidig, overzichtelijk en begrijpelijk? Roops heeft zich met plezier en interesse in deze opdracht verdiept. We hebben alle informatie in een heldere en inspirerende PowerPoint presentatie gegoten. Deze was bovenal duidelijk: enkele sterke visuele elementen, gecombineerd met een strak verhaal. De directeur heeft daarmee zijn publiek tot in de details kunnen inlichten.

 

Euroforum CCS – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Roops is dankzij deze goede samenwerking verder aan de slag gegaan voor het ministerie. Voor het Carbon Capture Storage (CSS) project in Barendrecht hebben we ook een PowerPoint presentatie mogen ontwerpen, met de opdracht deze zowel visueel als inhoudelijk strak en ordelijk vorm te geven. Een zeer belangrijke presentatie: het aanwezige publiek, bestaande uit voor- en tegenstanders van het project, zou geïnformeerd worden over de voortgang. Roops is tot een praktische oplossing gekomen. Wij hebben vooral een heldere en consistente PowerPoint presentatie ontworpen: visueel en inhoudelijk duidelijk en daarmee eigenlijk gelijk al overtuigend. De presentator die uiteindelijk met de PowerPoint presentatie op het podium heeft gestaan, is dan ook erg positief over het resultaat.

 


Rijkswaterstaat – Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Tot slot hebben wij ook Rijkswaterstaat (het ministerie van Infrastructuur en Milieu) met een PowerPoint presentatie mogen ondersteunen. Wederom een belangrijke bijeenkomst: de PowerPoint presentatie besloeg de afvalopruiming in Dar es Salaam in Tanzania en is ter plaatse gegeven. We hebben de PowerPoint presentatie aangepast aan de huisstijl en hebben er een duidelijke en heldere verhaallijn in aangebracht.

‘Mijn presentatie liep gisteren als een trein. Er werd erg positief op gereageerd. Ik merkte dat ik mijn verhaal heel makkelijk kwijt kon. Dank voor de goede hulp en flexibiliteit’

Hans Bolscher – Project director

Ministerie van EZ en Klimaatzaken

Heb je ook behoefte aan een heldere presentatie?

Wij gaan graag voor je aan de slag. Bel ons via 010-2141734, of stuur ons een berichtje via het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact