klanten logo

Divers presentatie werk

De Rijksoverheid en PowerPoint presentaties: visueel, helder en overtuigend presenteren

Roops ondersteunt ook de Nederlandse overheid bij het geven van PowerPoint presentaties. Daarvoor hebben wij drie belangrijke en toonaangevende projecten mogen opstarten.

Kennis & Innovatie – Ministerie van Economische Zaken

Roops en het Ministerie van Economische Zaken hebben samengewerkt om de directeur van de afdeling Kennis & Innovatie van een perfecte keynote presentatie te voorzien. EZ vroeg aan Roops direct om de beste manier om alle informatie zo helder en duidelijk mogelijk te presenteren. De afdeling heeft namelijk te maken met verschillende folders, rapportages, brochures en beleidstukken. Roops boog zich graag over deze kwestie. Wij organiseerde en structureerde alle informatie tot een heldere en inspirerende PowerPoint presentatie. Die was bovenal duidelijk: niet teveel visuele elementen, maar juist een strak verhaal. De directeur kon daarmee zijn publiek tot in de details inlichten.

 

Euroforum CCS – Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Roops is dankzij deze goede samenwerking verder aan de slag gegaan voor het ministerie. Voor het Carbon Capture Storage (CSS) project in Barendrecht mochten wij ook een PowerPoint presentatie ontwerpen. Die moest zowel visueel als inhoudelijk strak en ordelijk zijn. De presentatie was zeer belangrijk: het aanwezige publiek, bestaande uit voor- en tegenstanders van het project, zou geïnformeerd worden over de voortgang. Roops kwam tot een praktische oplossing. Wij wilden vooral een heldere en consistente PowerPoint presentatie ontwerpen: een die door zijn eigen visuele en inhoudelijke duidelijkheid eigenlijk gelijk al overtuigend is. De presentator die uiteindelijk met onze PowerPoint presentatie op het podium stond, was dan ook erg positief over het resultaat.

 


Rijkswaterstaat – Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Tot slot hebben wij ook Rijkswaterstaat (het ministerie van Infrastructuur en Milieu) met een PowerPoint presentatie mogen ondersteunen. Daar had Roops wederom met een belangrijke bijeenkomst te maken: de PowerPoint presentatie besloeg de afvalopruiming in Dar es Salaam in Tanzania welke ter plaatse is gegeven. Wij pasten onze PowerPoint presentatie aan de huisstijl aan en zorgden voor een duidelijke en heldere verhaallijn.

 

‘Mijn presentatie liep gisteren als een trein. Er werd erg positief op gereageerd. Ik merkte dat ik mijn verhaal heel makkelijk kwijt kon.’

Hans Bolscher – project director

De Rijksoverheid – ministerie van Economische Zaken en Klimaatzaken

Heb je ook interesse in zulke heldere presentaties?

Wij gaan graag voor je aan de slag. Bel ons via 010-2141734, of stuur ons een berichtje via het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Contact